Lördag i dag :D
Datum: 2010-07-31 Tid: 14:27:25

jaha dagen började med en skål med fil ;P visst är jag nyttig :D sen har de varit ganska så lugnt i dag :D skönt skönt.. men nu ska jag tala om lite saker :D ska vi se :D jag har varit o köpt mig en damsugare.. ÄNTLIGEN. sen så köpte jag nya sängkläder till min säng. men jag ska ner o köpa underlakan med :D men fan va dyrt det är när man har ett stort täcke! så dom sängkläderna kostade lika mkt som min damsugare :P heheh

så detta blev de

sen nu i dag så va vi ute o rökte.. då kom rambou o lukas ut :S o så kom grannen med sina hundar så självklart så smet våra hundar ner till dem. blir så arg när de smiter! så de va bara att sätta fart efter dem o jag fick tag på rambou o mamma tog lukas! o rambou hade inget koppel på sig så jag fick ta honom i nacken o gå upp med honom.. så han gnydde o hade sig men de kanske gör så han lär sig att inte smita!

sen nu i eftermiddag kommer fia hit :D de ska bli roligt :D så ska vi ha lite filmkväll o så ;D myyyyyspuss o kram

MORR VA ARG JAG BLIR
Datum: 2010-07-29 Tid: 23:54:29

asså vissa människor pallar man inte med! åh va dom kan reta upp mig ! han kan va så ............... irriterande! att de ska va så jävla svårt att prata om problem. varför inte bara säga, Du kan du inte ge mig lite uppmäsrkamhet nu. eller jag tycker inte det är okej att du gör på detta viset! asså så svårt kan de ju inte va ! o de värsta e att va svartsjuk. de va ju förfan han som gjorde slut men de e visst bara jag som går vidare!


förlåt emelie jag vet att du hatar denna bilden ! men den som förklarar bäst hur jag känner just nu !

inte meningen att va så sur men så e de i kväll men de lär snart gå över :D

puss o  kram

Torsdags handling :D
Datum: 2010-07-29 Tid: 13:40:16

i dag så ska jag o mamma ner till jönköping o handla :D vi ska ha hem lite mat o så ska mamma köpa en damsugare o jag ska ha en nosgrimma till rambou :D kommer bli trevligt.. så nu ska hundarna bara ut sen så ska jag o mamma ge oss av ner mot staden :P hahah sen så klippte sanne mitt hår igår :D blev ganska bra :D mamma fick fixa till lite av det men de va kanon för att va första gången man klipper hår :D fan va jag lägger sådant i nybörjares händer. för två månadersedan så va de ju gina som fick de uppdraget. o de va första gången för henne med :P så nu har man tagit den oskulden från två stycken... mohahah :P men jag ska ta lite kort på håret o på grimman rambpu ska få.. så kommer det in lite senare i kväll eller i mon..


en sådan e de jag ska köpa till honom :D

puss o kram

Söndags ångerst?
Datum: 2010-07-25 Tid: 11:51:56de e något jag inte har :P heheh jag satt o drack fanta i natt o åt marabou :D så jag va så ducktig :D sen vill jag bara se om de e någon mer än jag som noterar att vårat år har börjat vända sig totalt. vi fick vinter sen sommar våren skippade vi i år. o nu är det slutet på juli o nu så börjar hösten storma in. fy fan va jag sovt dåligt i natt de har blåst o regnat så jag trodde hela huset antingen skulle flyga eller flyta iväg.. usch o så har jag frusit i natt med. nu vill jag ha mitt egna täcka som är så varmt och skönt :D

har ni sovit gott i natt?

jag vet att jag saknade sällskap som kunde hållt mig varm i natt iaf :P heheh tänk en mans varma armar om än under täcket o så känner man hur han andas än i nacken.. underbart :D

klapp på skinkan och blöt puss på kinden ;)

Graviditet.
Datum: 2010-07-25 Tid: 00:45:44

det är en stor del av mitt liv: Barn. något jag drömmer om att få med den rätte killen. och det är så vackert att vara gravid. men det är så mycket man inte vet! jag ska ta reda på allt tänkte jag! jag ska kolla in alla dessa vänta barn bökerna o köpa på mig lite. så man kan de sen när man själv blir gravid, självklart så kan man ju en del o allas graviditeter blir ju olika. tror inte de e någon som mår lika dant två graviditeter i rad.Att tänka på ...

Alkohol passerar över till ditt barn via moderkakan. Fostret är känsligare för alkohol än vad du är, så avstå från alkohol så snart du tror att du är gravid.

 

Lever innehåller mycket vitamin A, som i höga doser kan skada ditt barn. Undvik därför lever, leverrätter och fiskleverolja. Leverpastej kan du äta – den innehåller inte så mycket lever.

 

Kaffe och svart te innehåller koffein, som i höga doser kan öka risken för missfall. När man är gravid bör man därför inte få i sig mer än 300 milligram koffein per dag. Det motsvarar antingen tre koppar kaffe (1,5 dl/kopp) eller sex koppar svart te (2 dl/kopp). Även coladrycker och energidrycker kan innehålla koffein.

 

Var försiktig med kosttillskott, örtprodukter, naturläkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel, eftersom man många gånger inte vet om de kan vara skadliga för barnet. Använd inte sådana produkter utan att först diskutera med din barnmorska eller läkare.

 

Om du tar vitamintabletter är det viktigt att följa doseringsanvisningen och att undvika överdosering. Se också efter att de innehåller högst 1 milligram vitamin A per dagsdos.

 

Du bör helt undvika ginsengprodukter. De är olämpliga när man är gravid. Var också försiktig med algprodukter som innehåller mycket jod. Alltför höga doser jod kan vara skadligt.

 

Bakterier och parasiter

Det finns två infektioner som kan smitta via mat och som är speciella när man är gravid – listeria och toxoplasma. Risken att smittas är mycket liten, men om man blir smittad kan infektionerna i värsta fall orsaka missfall eller skador på fostret. Detta är mycket ovanligt. Fördjupad information om råden om listeria och toxoplasma finns på länkarna till höger.

 

Listeria och toxoplasma dör om maten hettas upp till rykande het. Toxoplasma dör också om maten fryses i tre dygn, men listeria överlever frysning.

 

Här är några råd som ytterligare kan minska risken att smittas:

  • Förvara kylvaror kallt, ha gärna +4°C i kylskåpet.

  • Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjorda eller nyförpackade produkter. Kontrollera förpackningsdatum.

  • Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt.

  • Undvik skivat smörgåspålägg och kall färdigmat mot slutet av hållbarhetstiden.

  • Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami – frys det i tre dygn innan du äter.

  • Undvik ost gjord på opastöriserad mjölk. Undvik också mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta.

  • Tvätta händerna innan du börjar laga mat, mellan olika råvaror och efter trädgårdsarbete. Diska skärbrädor och köksredskap mellan olika råvaror.

  • Skölj frukt och grönsaker.

Toxoplasmaparasiten kan också spridas med kattavföring. Läs mer på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), se länk till höger.

 

Källa:  http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/

 

 

puss på rumpan


Nu blir jag orolig.. :P
Datum: 2010-07-24 Tid: 12:01:44när jag kollar mina besökare va jag uppe i 18 för ett par dagar sedan men nu så dalar det som bara den :( jag har inte svikit er läsare utan jag har uppdaterat mig men ni glömmer visst bort mig :(
sen så känns de lite tråkigt.. de är sällan man får massa komentarer på det man skriver. som när jag frågar hur ni mår. aldrig att jag får svar på det. eller när jag har en åsikt så e de ingen som sätter sig i mot o kan ta upp en diskution! så kom igen nu... håll koll på bloggen, de kommer ofta nytt. beror på när de kommer upp lite i skallen jag vill ta up :P komentera mycker jag lovar att ni kommer få svar ganska snart på de ni skrev, om de va en fråga eller om de va ett påstående eller ett svar på en av mina frågor.

hoppas ni får en kanon lördag så får vi se om de kommer in mer i dag

puss o kram

Fredag.. härliga fredag
Datum: 2010-07-23 Tid: 14:32:59ja vet inte omk rubriken stämmer efter som jag jobbar i kväll :P hehe men i mon så är jag ledig :D kommer bli nice o ha en lördag ledig äntligen :D just nu så har jag ätit mat. o så strömmar de musik från datan :D känner att de går lite segt o skriva blogg i dag men men så kan de ju va :P där mot så har vi haft tårt kalas i dag :D heheh en granne med barnbarn kom hit så vi åt tårta o drack lite kaffe o läsk :D aldrig fel men jag skrapa ju bort grädden efter som de e så grymt äkligt med grädde :P men men nu ska jag ta en ciggis o ta de lugnt innan man ska till jobbet.. sen ska jag njuta av min lediga kväll efter jobbet o HELA lördagen :D

puss o kram

Torsdag o regn :)
Datum: 2010-07-22 Tid: 11:55:30som som rubriken talar om är det torsdag p de regnar på mig här hemma :P heheh men nu så ska vi prata om riligare saker :D jag har lärt mig en del danska nu :D jag förstår mer o mer. men jag kan inte prata de riktigt om jag inte får lite hjälp av musik eller så :p men jag kan läsa det nästan flytande nu. de kan va gramatiken som gör mig förvirrad. så jag är ganska stolt över mig :D men nu har jar itne sätt dansken på ett par dagar :( lite tråkigt men hans nät har strulat! kanske ska tala om att han heter Ken.. så man slipper kalla han för dansken :P men han kanske ska komma upp timm mig o hälsa på innan han börjar att jobb :D så jag måste hem o städa upp i min lgh :P jag har ju inte varit hemma på JÄTTE länge så jag har kommit hem o växlat kläder bara :P hehe så de måste städas upp där hemma riktigt. men ifs så e de kläder på golvet o så e de lite papper som ligger huller om buller på bordet hemma :P så de e la inte jätte stökigt. men tillräkligt för att jag ska behöva städa upp! hmm sen ska jag kanske träffa en kompis i dag. inte säkert ännu men kanske :D så fall ska vi hem till mig o kolla på film o så :D treeevligt. så ska jag passa på att vattna blommorna o ta in min post :D men jag får åka hem till mamma i dag igen för ska ju jobba i mon efter middag o hela helgen :( men detta är min sista helg jag jobbar nu :D så nu har jag tre fria helger framför mig :D wiiie :D o under dom helgerna så kanske ken kommer upp :D o så ska jag se om jag kan åka ner till kent o hämta mina saker med. se om de blir vecka 31, ja ja de löser sig la alltid :D

nehe nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta av mig lite så man lucktar gott :Dpuss o kram

Morr
Datum: 2010-07-20 Tid: 16:57:45

Fan va arg jag kan bli. Fattar inte va fan de e du håller på med! skärp dig! o du vet vem du e så vill inte lägga ut dig här men du jävlar gör som jag sa till dig att göra ! jag accepterar fan inte detta! om jag så ska behöva dra in högre makter ska jag fan göra det med! fattar inte att du kan va så omogen som du är! o dessutom kan du inte tala om vad de e som utlöst detta!jaha nu kanske man ska skriva något lite mer possetivt med :P heheh en annan ska kanske iväg o bada sen ;) fan va skönt ta ett dopp i kväll :D sen så jobbar man i mon med :D kommer bli trevligt :D kan behöva det! sen har jag fått fram ett beroende av en viss person med ;) puss på dig söt!


och sist men inte minst så vill jag tacka sanne för denna underbara blogg hon fixat till mig ;) så vill ni ha hjälp med era bloggar kan jag alltid boka in en tid med henne till er ;)Puss o kram

*Livet*
Datum: 2010-07-20 Tid: 13:23:32Livet är inte meninen att det ska vara lätt,
det är alltid något som ska gå snätt.
Mitt hjärta orkar snart inte mer smärta,
det får ingen tid att läka.

Ett stort hål växer inom mig,
och jag vill bara skrika.
Smärtan gör så jag vill sjunka genom jorden,
bara tyna bort.

Just nu är det inte mycket som håller mig vid liv,
men jag önskar att det bara skulle ta slut.
Bara så jag slipper smärtan.

Tänk om något bra skulle inträffa mig,
inte bara massa jävulstyg.
Jag önskar jag kunde få leva som vanligt folk,
men der är i praktiskt taget omöjligt för en som mig.

Därför jag nu tar slut på mitt liv.

Farväl!

Skriven den 26/4-10

//delina

fin text :D
Datum: 2010-07-19 Tid: 20:34:31

A-aaaaaaaahhhh...

Sig uh uh uh...

Sig uh uh uh, Ja...
Uh uh uh...

(min fejl)

(ah-ih ah-ih ah ih-ah)


Ingen tæmmer mig som du gør
alle ved at du kan sno mig om din lillefinger
i starten var vi to vilde dyr,
nu 'der lukket, slukket
og jeg savner det

klokken var lidt i fem (sig uh hu hu)
og jeg gad ik' tag hjem (sig uh hu hu)
pludselig så stod hun der (sig uh hu hu)
og alle folk ku' se det hun var ik' genert


men det var min fejl
jeg var lidt for længe om at sig' nej
hun kyssed' mig på munden, jeg har dummet mig
og skuffet dig, tilgiv mig (ah-ih ah-ih ah ih-ah)

du slukker lyset og siger godnat
du orker ingenting og jeg siger det okay skat
men inderst inde er jeg ved at eksplodere
længes efter dig


klokken var lidt i fem (sig uh hu hu)
vi tog en taxa hjem (sig uh hu hu)
hun smed mig i sin seng (sig uh hu hu)
men jeg lover dig der skete virkelig ingenting

men det var min fejl
jeg var lidt for længe om at sige nej
hun kyssed' mig på munden, jeg har dummet mig
og skuffet dig, tilgiv mig (ah-ih ah-ih ah ih-ah)


jeg er din
riv mit hjerte ud
tag det med dig overalt
mit liv er hos dig
og jeg vil med dig overalt
overalt (uh hu hu)
(uh hu hu, ja)
overalt (sig uh hu hu)

(min fejl, min fejl)

ja det var min fejl
jeg var lidt for længe om at sige nej
hun kyssed' mig på munden, jeg har dummet mig
og skuffet dig, tilgiv mig (ah-ih ah-ih ah ih-ah)


(min fejl)
jeg var lidt for længe om at sige nej
hun kyssed' mig på munden, jeg har dummet mig
og skuffet dig, tilgiv mig (ah-ih ah-ih ah ih-ah)

(A-aaaaaaaahhhhh)
(A-aaaaaaaahhhhh)rakomenderar alla att lyssna på hans låtar.. lide i fem och natteravn med rasmus seebach

Lördag kväll
Datum: 2010-07-19 Tid: 09:50:54

ja i lördags kväll så fick jag o mamma ett ryck så vi gick ut på krogen en runda :D o så följde fia med :D så grymt roligt. så vi satt där o drack lite gott o pratade o hade jätte trevligt.. o så hittade jag lite ögon godis som jag kollade in o han kollade en aning på mig med :D sen så satte de sig vid bordet brevid o snart va de vid samma bord som oss :D så de va två danskar. o gud va trevliga. så vi pratade på o jag försökte lära mig danska. jag vågar inte äns tänka på hur jag såg ut när jag försökte få ut alla orden HAHAH men några ord satte sig allt :D Så som tømmermænd :P o de betyder baksmälla hahah.. så nu har han o jag kontakt via telefon och msn.. såååå trevligt. visst det blir på lite olika språk ibland för att vi ska få i hop de :D men de funkar..
Puss o kram
Delina

Hellu ;)
Datum: 2010-07-15 Tid: 18:46:32

i går va de helt sjukt.. sov typ hela dagen så jag kan inte fatta att jag e trött..
men i dag så har jag jobbat lite,, jobbar i mon med 7-12 sen e jag ledit ända till söndag o då jobbar jag 730-13 17-20-.. så de kommer bli lagom segt :P hehehe men jag tar nog med mig en bok så kan jag fördriva tiden på de viset :D


hahah ölskar denna bilden.. ser ut som jag kört fingrarna i ett eluttag :P

puss o kram
Delina

onsdag o massage :D
Datum: 2010-07-14 Tid: 21:58:51

ja som överskriften säger så har jag varit på massage i dag :D så jävla underbart. fick ryggen masserad o så fick jag upp knutorna i mina fötter.. sen så igår så va jag tvungen o åka hem för lite pappers arbete.. så åkte hem o fyllde i alla papper sen gick jag till anki o anders för att de skulle kolla över dem o kopiera alla papper :D o jag hade gjort rätt med allt :D så började de åska som FAN o de va jätte mysigt så satt på altanen o drack kaffe o bara mös till de underbara vädret.. sen efter de slutat så va de så klart o friskt i luften så jag vet inte vad :Dmen nu e jag hos mamma igen o i mon så ska jag jobba 7-12 :D

puss o kram
Delina

jag ringer på fredag, så ses vi på lördag......
Datum: 2010-07-10 Tid: 21:10:14

heheh visste inte va jag skulle ha för rubrik :P men iaf i går kväll så kom stefan o hemtade mig :D så sov jag över hos honom i natt :D vi kollade lite på en film sen så gick vi rakt i säng. men de va ett helvete o somna så jag har inte fått många timmar i natt men jag e pigg ändå.. fattar inte va de e för fel på mig! men iaf sen i morse så kom jag upp o gick till jobbet :D underbart när de e så nära :D

sen så har dagen gått bra :D jag har köpt nya byxor som jag ska ha på jobbet :D skitsnygga :D

puss o kram
Delina

usch
Datum: 2010-07-09 Tid: 14:21:38vissa dagar är bara värre än andra :(


men visst e pon&zi söta :D

puss o kram
Delina

usch va jag e dålig...
Datum: 2010-07-08 Tid: 11:25:55

...på att uppdatera med långa inlägg :P heheh men jag vet inte hur jag skulle kunna få ändring på det :P heheh
men i dag så är det torsdag o jag har en jobbig dag i dag.. har en kännsla jag inte borde ha! hur e de med er då?? allverligt jag vill veta så komentera!i går så kom stefan hit en sväng o skulle bara ta en cigg, sen så åkte vi o badade :D premiärdopp för min del :D äntligen någon som offrade sig för att jag skulle få bada lite :P hahah sen efter badet åkte vi hem till honom en stund o kollade lite på tv o så mös jag med hans täcke så jag kunde bli lite varm ;) så jag va inte hemma föräns vi ett i natt. fan jag e inte klok, ganska skönt att jobbet inte ringt in mig i dag för då hade jag la varit död i dag :P hahahmen i dag blir det bara att ta de lugnt, fundera över den kännslan jag har som jag vill bli av med, kanske träffa en kompis med jag v et inte vad jag vill göra men något ska man alltid kunna hitta på :D men nu så tänkte jag faktist ta mig en glass o njuta lite av sen får man se... hör av er om ni e sugna på att träffa mig ;)

puss o kram
Delina

GRATTIS
Datum: 2010-07-07 Tid: 10:27:36

i dag fyller lilla eric 18.. helt otroligt.. men jag hoppas han får en kanondag i dag :D själv så ska jag dit i eftermiddag o gratta honom :D så nu eric så är du myndig :D hjälp va tiden går fort...

sen så har jag haft världens sjukaste dröm! fattar inte att man kan krångla till det så... men va jag drömde vågar jag inte skriva :P för man vet ju inte om den jag drömde om läser min blogg... o de skulle va lite pinsamt av två anledningar (a)

puss o kram
Delina

hej
Datum: 2010-07-06 Tid: 18:36:28

hallå alla :D nu så e jag singel ;) så dax o börja leva livet lite :D jag har ju lixom varit fast nu i 4 år så de va la dax o gå vidare... så någon som vill gå på date?? ;) hehe

puss o kram
Delina

lördag i dag
Datum: 2010-07-03 Tid: 22:34:24

heheh ja de känner man inte av att det är :P hahah i går så satt jag o emelie o solade en stund medan vi drack kaffe.. så jag ser ut som en kokt kräfta :P hahah sen när jag satt här i går o pinade mig så ringde min mobil då va de jobbet som undrade om jag kunde jobba i dag... så jag kom i säng runt tolv i natt sen va de att komma upp vid 5 heheh... o så i mon ska jag jobba med :D men de e mellan 7 o 22 :D så GOA pengar :D wiii
nehepp nu e de sängen..natti

puss o kram
Delina

RSS 2.0